Vi fik en fin invitation fra Elias, vort ældste barnebarn, om at deltage i bedsteforældre dage på hans skole.

 Om vi havde en interesse eller kunnen i et eller andet vi kunne undervise i. Eller bare være med…

Jeg meldte mig på til at lave et ikonværksted for max 6 elever i 2 dage.

Men kunne det mon lade sig gøre? Var det ikke for svært, for dyrt? 

Efter at have fjernet tvivlen, stod det kun tilbage at finde en måde at male på som kunne bruges.  Først troede jeg vi skulle male med akvarelfarver på papir. Men så fandt jeg “tilfældigvis” nogle små MDF plader i udhuset, som jeg tænkte kunne bruges. De fik som erstatning for gesso, to lag med hvid loftsmaling og en gang slibning med sandpapr. Og vi skulle male med guoache farver,  farver som jeg stadig havde fra den gang jeg startede med at male ikoner for over 10 år siden. Jeg har fundet en tydelig udgave af Barmhjertighedens Gudsmoder vi skal male.

I morges kunne børnene (fra 4. – 7. Klasse)så vælge værksted – jeg fortalte kort om ikoner- det er jo et ret ukendt område…

De fleste børn var allerede siden i går morges i gang med forskellige værksteder, så der var kun 3 der ville male med mig.  Hvor dejligt!

  
3 meget dedikerede piger og meget dygtige må jeg sige! Marie Louise, Maya og Mathilde – alle på m – så jeg nemmere kunne huske deres navne… 

 Vi har i dag lagt bundfarven på de forskellige dele af ikonen. I morgen skal der laves ansigter og hænder, og tøjet skal lysnes, og der skal guld på baggrunden. Siden det kun er 3 små ikoner har jeg fundet nogle rester af bladguld frem vi kan bruge.

  
Jeg er lige så spændt som de 3 på at se det endelige resultat!


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *