Helt siden jeg havde været på mit første kursus i ikonmaling med søster Abraham havde jeg ønsket mig at kunne tegne…  Jeg meldte mig til et tegnekursus kort efter, og min første tegning på egen hånd var et portræt af min mamma.

Jeg tænkte selv det var forholdsvis vellignende og vellykket.  Og lige siden har tanken kommet ind i mellem, at det kunne være fint at male den på “ikonvis”, denne tegning af min mor.  Nu har jeg endelig givet mig tid til akkurat det!

ingrid1

Tænk at det kan fremkalde så mange følelser  at male min mor – hun døde i 1998.  Men minderne er så tydelige, og hun var med hele tiden.  Specielt håret – som jeg stadig kjenner så godt!  Jeg vet nøyaktig hvordan f.eks.  håret skulle settes, så det var ganske lett å male synes jeg.

Jeg tænker at ansigtet snart er færdigt, og jeg glædes hver gang jeg kikker på det!

mormor


Jeg har en stor ikonplade som jeg  begyndte at male på for nogle år siden –  Den Tronende Maria.  Den var jeg ikke særligt glad for.. og jeg endte med at vaske det hele væk igen.

enthroned

Men nu er pladen taget frem og selv om jeg troede jeg skulle male “Opstandelsen” var det ikke det jeg skulle.  Jeg havde valgt en udgave af Opstandelsen uden dødsriget forneden.  Men en god ven mindede mig om at det jo ikke var Opstandelsen, men faktisk Forklarelsen på Bjerget…  Og det vidste jeg jo egentlig godt – på græsk hedder ikonen Metamorfosen…  Men pludselig lå denne her ikon foran mig – Guds Altseende øje…

Selvfølgelig – det er den jeg skal i gang med.  Glemt var Opstandelse og Metamorfosen for en stund – det er denne jeg skal male på den “halvbrugte” plade…

the all seeing eye of God.jpg

Dette er så den spæde begyndelse – jeg glæder mig meget til fortsættelsen!


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *