I går gjorde jeg englen klar til at få hvidguld baggrund. Det indebar at jeg først “lukkede” pladen, dvs. den fik flere lag med shellack blandet med sprit, for at det næste lag, som er lim, ikke bare skulle forsvinde ned i gessoen. Mange lag med shellack blev lagt og bagefter, efter at have checket at det var helt tørt, lagde jeg et lag med 12 timers guldgrund på. Det er en speciel lim på terpentinbasis. Jeg havde nogle få dråber terpentin i limen så den ikke skulle være for tyk. Den må heller ikke være for tynd, så tørrer den for hurtigt.

Jeg lagde limen på ved 16 tiden, og næste dag ca. kl. 10 var jeg klar til at lægge bladguld på. Det kan du se her i denne video:

Og efter at den havde hvilet lidt, fjernet jeg overflødigt guld;

Og så fortsatte mit arbejde med at male tunika, og yderligere lysninger…

Og så fortsætter jeg om en dag eller to med at gøre englen færdig.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *