I 4 år har der hængt en bemalet flise på væggen over døren til mit galleri. Den var malet direkte på en skiferflise, med ægtempera, akkurat som en ikon… og det var selvfølgelig Maria jeg havde malet på den lille flise. Den havde fået et tyndt lag spraylak, og den har klaret sig fint – helt indtil nu. Nu var den blevet gnavet lidt i, de steder hvor der var flere lag maling ovenpå hinanden. Så siden jeg har et lille lager af de grå skiferfliser, har jeg i dag gået i gang med en ny.

Det er en dårlig ide, at lægge flere lag temperafarve ovenpå hinanden som jeg går ved ikonmaling, så jeg har prøvet at lave denne nye udgave, fuldstændig flortynd i kun et lag. Underlaget er jo slet ikke absorberende, men det er en sjov øvelse. Her er resultatet:

Jeg får gøre den færdig i morgen, gøre mig lidt mere umage, og så give den lidt spraylak så den kan holde et stykke tid.

For mig er denne kvinde endnu en udgave af Maria. Og mærkelig nok synes jeg hun minder om min egen mor – da hun var ung.. måske er det ingen tilfældighed.

God aften kære venner!


1 Kommentar

Marie Ek Lipanovska · 3. februar 2021 kl. 19:38

Tack för att du bjuder in oss i ditt liv. Så fin hon är! Kram <3

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *