Igen vil jeg prøve med at få lavet mig en stak små finerplader. Den første lille portion, vil jeg belægge med flere lag håndlavet japansk papir.

Men inden jeg begynder med det, vil jeg denne gang gøre lidt ud af bagsiden, selv om birkefiner i sig selv er smukt, har jeg blandet nogle akrylfarver, og givet bagsiden og de tynder sider et lag farve.Normalt ville jeg behandle bagsiden helt til sidst, men da pladerne skal belægges med papir, er det nok mest hensigstmessigt at gøre det først.

Nu har pladerne fået en gang lim, og så bliver det fine papir limet på i flere lag, hvor limen får lov at tørre mellem hvert lag. Det er en hel del mere “rent” arbejde end at lægge gesso på.

Jeg har ingen “opskrift” på limblandingen, men jeg ved at den ikke skal være for stærk, for så suger papiret ikke den rigtige mengde af den ægtempera farve jeg lægger på.

Nu er der lagt 3 lag papir på – det må være nok for i dag.

Jeg er sikker på det bliver godt!

St. Neilos
Denne ikon er malet på en plade med papir. Udmærket resultat. Det er ikke så nemt at rette på sine fejl hvis det er papir man maler på, det der er malet kan jo ikke slibes væk eller tørres væk med en fugtig klud.

Eftermiddagshilsen fra Tisvildeleje, i regn og slud!


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *