I dag bliver de nye plader færdige. De har fået et sidste lag med papir, med en lim som er en smule svagere en de foregående. Nå de er tørre, mangler jeg kun at skære kanterne præcist til med en skalpel. Så skulle de være færdige til at blive fyldt med smukke ikoner!

Jeg har taget en ufærdig ikon frem, som har ligge pakket væk i et par år efterhånden, og det er egentlig en skam. Hvordan kan det være den ikke er blevet færdig mon?

Ja, det hele er startet med at jeg simpelthen ikke var i stand til at male den “efter forskriften”, dvs. Jesus med de tolv disipler, altså de 12 som vi normalt kender dem. Jeg blev nødt til at have Maria Magdalena med, og jeg placerede hende ved siden af Jesus. Det var der mange som havde en meget bestemt mening om.

Så lang tid har det taget mig at blæse på hvad “de kloge” siger, og nu skal denne ikon laves færdig – med Maria Magdalena ved siden af Jesus selvfølgelig.

Den har ligget så længe at disiplernes glorier er oxideret, de var belagt med hvidguld/sølv, men de skal nok alle få nyt guld på magen til Jesus…

Categories: Icons

4 Comments

Janne Nielsen · februar 25, 2022 at 2:24 pm

Kære Anne.
Dit værk-dit valg. Men jeg vil spørge, hvem er den tegnede person yderst til venstre? Er den tænkt at skulle med i det færdige billede?
Mvh.Janne

    anne · februar 28, 2022 at 8:22 pm

    Hej Janne! Det er et godt spørgsmål. I starten var det Maria Magdalena som skulle stå der, men hun blev så placeret ved Jesu side. Så nu vil det være Martha som man ser, som kommer med maden – måske…
    Tak for at du følger med!

Marie Ek Lipanovska · februar 25, 2022 at 8:27 pm

Jag tänker att både Maria från Magdala, Jesu mor Maria och alla tolv lärjungar var samlade. Och ibland fler med dem. Kram <3

    anne · februar 28, 2022 at 8:20 pm

    Det er jeg også sikker på Marie! Så nu går jeg videre! Tak min kære ven.

Skriv et svar

Avatar placeholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

%d bloggers like this: