I dag bliver de nye plader færdige. De har fået et sidste lag med papir, med en lim som er en smule svagere en de foregående. Nå de er tørre, mangler jeg kun at skære kanterne præcist til med en skalpel. Så skulle de være færdige til at blive fyldt med smukke ikoner!

Jeg har taget en ufærdig ikon frem, som har ligge pakket væk i et par år efterhånden, og det er egentlig en skam. Hvordan kan det være den ikke er blevet færdig mon?

Ja, det hele er startet med at jeg simpelthen ikke var i stand til at male den “efter forskriften”, dvs. Jesus med de tolv disipler, altsĂĄ de 12 som vi normalt kender dem. Jeg blev nødt til at have Maria Magdalena med, og jeg placerede hende ved siden af Jesus. Det var der mange som havde en meget bestemt mening om.

SĂĄ lang tid har det taget mig at blæse pĂĄ hvad “de kloge” siger, og nu skal denne ikon laves færdig – med Maria Magdalena ved siden af Jesus selvfølgelig.

Den har ligget sĂĄ længe at disiplernes glorier er oxideret, de var belagt med hvidguld/sølv, men de skal nok alle fĂĄ nyt guld pĂĄ magen til Jesus…

Kategorier: Icons

4 Kommentarer

Janne Nielsen · februar 25, 2022 kl. 2:24 pm

Kære Anne.
Dit værk-dit valg. Men jeg vil spørge, hvem er den tegnede person yderst til venstre? Er den tænkt at skulle med i det færdige billede?
Mvh.Janne

    anne · februar 28, 2022 kl. 8:22 pm

    Hej Janne! Det er et godt spørgsmĂĄl. I starten var det Maria Magdalena som skulle stĂĄ der, men hun blev sĂĄ placeret ved Jesu side. SĂĄ nu vil det være Martha som man ser, som kommer med maden – mĂĄske…
    Tak for at du følger med!

Marie Ek Lipanovska · februar 25, 2022 kl. 8:27 pm

Jag tänker att både Maria från Magdala, Jesu mor Maria och alla tolv lärjungar var samlade. Och ibland fler med dem. Kram <3

    anne · februar 28, 2022 kl. 8:20 pm

    Det er jeg også sikker på Marie! Så nu går jeg videre! Tak min kære ven.

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d