Velkommen til kursus i ikonmaling

Fra Marts 2020 er jeg igen klar til at modtage nye elever i mit lille galleri i Tisvildeleje.  Hele 2019 er gĂĄet med at vente en hel del, at byggeriet af vort nye hus kunne gĂĄ i gang.

Nu har vi endelig fĂĄet en dato for indflytning og det bliver den 1. april  Det gamle hus pĂĄ grunden blev revet i forĂĄret, og der har ikke været nogen adgang til toiletfaciliteter siden. Men altsĂĄ fra 1. april skulle det hele være pĂĄ plads.

Jeg glæder mig usigelig meget til at kunne bo lige ved siden af mit lille galleri.

Den der venter pĂĄ noget godt – venter ikke forgæves!  

Er du interesseret i at deltage pĂĄ et af holdene sĂĄ sender du bare en mail til info@ikonmaling.dk eller ringer til mig pĂĄ 40106630.

Tilmeldingen er endelig nĂĄr du har indbetalt kr. 500 til mobile pay 40106630.

Kursus for begyndere
11.-15. marts og 15.-19. april

Ikonkurset fra den 11.-15. marts blev hurtigt fyldt op, sĂĄ der er ingen pladser tilbage.  

Jeg tilbyder nu et ekstra kursus, fra den 15.-19. april, der er nu 1 plads tilbage.

Du behøver ingen forkundskaber for at deltage i dette kursus – blot din lyst.

Vi starter hver dag med en lille meditation og bøn.

Du vil lære de helt elementære elementer i ikonmaleriet.  Vi starter med at lave en kopi af ikonen du skal male, og den kopieres ned pĂĄ den gessobehandlede træplade. Alle forklarende streger males, og sĂĄ begynder selve det at male. 

Du lærer selv at blande din egen æg emulsion, bindemidlet til vore farver, og det er en blanding af æggeblomme og hvidvin tilsat lidt lavendelolie.  Vi bruger tørre pigmenter, de fleste naturlige, som vi blander op med ægemulsionen til den ønskede farve og konsistens.  

Vi starter med at lægge den mørkeste farve pĂĄ og arbejder os frem mod de lyseste farver – højlyset.

Glorien på denne ikon er belagt med hvidguld, du kan også vælge almindeligt gult guld. Vi arbejder med ægte bladguld.

Min udgave af Maria Eleousa, malet på en gessobehandlet lindetræsplade 21 x 28 cm.

Glorien er belagt med hvidguld.

Sommerkursus 17.-21. juni

Dette kursus er ogsĂĄ for dig som er nybegynder, eller mĂĄske har du malt en eller fĂĄ ikoner..

Kurset adskiller sig fra de to første hold i ĂĄr, ved at vi pĂĄ dette kursus kun bruger 4 farver – tetrachrome.

Farverne vi bruger er titaniumhvid, oxydgul, engelsk rød og mars sort.

Her lærer du at blande dine egne farver, ved hjælp af kun disse fire.

Ikonen vi skal male er endnu en udgave af Maria Eleousa, barmhjertighedens Gudsmoder, kendetegnet ved at Maria og barnet ses kind mod kind.

Du er velkommen til at give ikonen andre farver end de som her er brugt af mig.

Baggrunden er her helt belagt med hvidguld, det kan du ændre hvis du vil til enten alm. gult  bladguld (23 karat) eller du kan give baggrunden en farve i stedet for.  Valget er dit.

Maria Eleousa

Ikonkursus 15.-19. juli

.

Dette kursus er ogsĂĄ for dig som er nybegynder, eller mĂĄske har du malt en eller fĂĄ ikoner..

Kurset adskiller sig fra de to første hold i ĂĄr, ved at vi pĂĄ dette kursus, som det foregĂĄende,  kun bruger 4 farver – tetrachrome.

Dessuden lærer du her at starte helt fra bunden, ved at du selv tegner din ikon, hvor vi følger nøje de byzantinske principper.

Du kan også her vælge at ændre på fargene, og give glorien guld i stedet for en farve som jeg her har gjort.

Her under viser jeg hvordan man tegner en engels ansigt, princippet er det samme som når vi lærer at tegne Marias ansigt.

Maria i forbøn

5.-9. august Ærkeenglen Michael

Archangel Michael

Ærkeenglen Michael er temaet for dette kursus. Vi tager udgangspunkt i den mest kendte af alle ikoner af ærkeenglen Michael.  Denne ikon befinder sig pĂĄ Det Byzantinske og Kristne Museum i Athen, og er fra det 14. ĂĄrhundrede.

Du opfordres til at lave din udgave af denne ikon, uden at ændre på væsentlige elementer.

Vi maler i ægtempera ved brug af hele paletten denne gang.

Baggrunden er her belagt med guld, men du er velkommen til at vælge din egen baggrund.

Ærkeenglen Michael25 x 32 cm 

11.-15. november
Den Samaritanske kvinde

Dette er et kursus for dig som er vant til at male ikoner – og som gerne vil have nye udfordringer.

Jeg opfordrer deltagerne til selv at tegne sin ikon,  gerne ud fra  min tegning/ikon eller inspiration andet steds fra.  Min ikon bliver malet i tetrachrome, jeg opfordrer til at deltagerne ogsĂĄ bruger den metode.

Temaet for kurset er den samaritanske kvinde ved Sykars brøn – hvor hun møder Jesus.

Fra Johannesevangeliet:

“Han kom da til en by i Samaria, der hed Sykar, i nærheden af det stykke jord, Jakob gav sin søn Josef.  DĂ©r var Jakobskilden. Træt af vandringen satte Jesus sig sĂĄ ved kilden; det var ved den sjette time.

 En samaritansk kvinde kom for at hente vand. Jesus sagde til hende: »Giv mig noget at drikke.«  Hans disciple var nemlig gĂĄet ind til byen for at købe mad.  Den samaritanske kvinde sagde til ham: »Hvordan kan du, en jøde, bede mig, en samaritansk kvinde, om noget at drikke?« – jøder vil nemlig ikke have med samaritanere at gøre.  Jesus svarede hende: »Hvis du kendte Guds gave og vidste, hvem det er, der siger til dig: Giv mig noget at drikke, sĂĄ ville du have bedt ham, og han ville have givet dig levende vand.«  Kvinden sagde til ham: »Herre, du har ingen spand, og brønden er dyb; hvor fĂĄr du sĂĄ levende vand fra?  Du er vel ikke større end vor fader Jakob, som gav os brønden og selv drak af den, ligesom hans sønner og hans kvæg?«  Jesus svarede hende: »Enhver, som drikker af dette vand, skal tørste igen.  Men den, der drikker af det vand, jeg vil give ham, skal aldrig i evighed tørste. Det vand, jeg vil give ham, skal i ham blive en kilde, som vælder med vand til evigt liv.«  Kvinden sagde til ham: »Herre, giv mig det vand, sĂĄ jeg ikke skal tørste og gĂĄ herud og hente vand.«

 Han sagde til hende: »GĂĄ hen og kald pĂĄ din mand, og kom herud!«  Kvinden svarede: »Jeg har ingen mand.« Jesus sagde til hende: »Du har ret, nĂĄr du siger: Jeg har ingen mand;  for du har haft fem mænd, og den, du har nu, er ikke din mand; dĂ©r sagde du noget sandt.«

 Kvinden sagde til ham: »Herre, jeg ser, at du er en profet.  Vore fædre har tilbedt Gud pĂĄ dette bjerg, men I siger, at stedet, hvor man skal tilbede ham, er i Jerusalem.«  Jesus sagde til hende: »Tro mig, kvinde, der kommer en time, da det hverken er pĂĄ dette bjerg eller i Jerusalem, I skal tilbede Faderen.  I tilbeder det, I ikke kender; vi tilbeder det, vi kender, for frelsen kommer fra jøderne.  Men der kommer en time, ja, den er nu, da de sande tilbedere skal tilbede Faderen i ĂĄnd og sandhed. For det er sĂĄdanne tilbedere, Faderen vil have.  Gud er ĂĄnd, og de, som tilbeder ham, skal tilbede i ĂĄnd og sandhed.«  Kvinden sagde til ham: »Jeg ved, at Messias skal komme« – det vil sige Kristus; »nĂĄr han kommer, vil han fortælle os alt.«  Jesus sagde til hende: »Det er mig, den, der taler til dig.«

 Netop da kom hans disciple tilbage, og de undrede sig over, at han talte med en kvinde. Alligevel spurgte ingen, hvad han ville hende, eller hvorfor han talte med hende.  Kvinden lod sĂĄ sin vandkrukke stĂĄ og gik ind til byen og sagde til folk:  Â»Kom og se en mand, som har fortalt mig alt, hvad jeg har gjort. MĂĄske er det ham, der er Kristus?« 

Det er denne fortælling vi skal prøve at formidle i vor ikon.

Jesus og den samaritanske kvinde

Jeg er pt. i gang med at male ikonen – og vil her poste mine fremskridt – nĂĄr jeg kommer sĂĄ langt…

er en udgave tegnet af Georg Emil Libert (1841) Thorvaldsens Museum

.

.

3 Kommentarer

Wenche Høidal · oktober 21, 2019 kl. 4:30 pm

Hvis det er plass, melder jeg meg pĂĄ til kurset i 05.-09-august 2020. Vil gjerne ha overnatting ogsĂĄ !
Klemmmmm fra Wenche 🙂

    anne · november 5, 2019 kl. 5:52 pm

    Det er plass og overnatning Wenche, har sendt deg en mail!

Marie Ek Lipanovska · februar 22, 2020 kl. 10:45 am

Vad spännande att se huset <3 Jag längtar efter att få komma på besök igen! Och så många härliga kurser. Kram

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *