Fra Marts 2020 er jeg igen klar til at modtage nye elever i mit lille galleri i Tisvildeleje.  Hele 2019 er gået med at vente en hel del, at byggeriet af vort nye hus kunne gå i gang.

Nu har vi endelig fået en dato for indflytning er fastsat.  Det gamle hus på grunden blev revet i foråret, og der har ikke været nogen adgang til toiletfaciliteter siden. Men altså fra februar skulle det hele være på plads.

Prisen for et ikonkursus af 5 dages varighed er kr. 2.750. Ved tilmelding indbetaler du et depositum på kr. 500 til mobilepay 40106630 eller ved at overføre pengene til kontonr. 3409 11907172.

Kontakt mig på tlf. 40106630 hvid du vil have nærmere oplysninger!

Fra juni måned vil det også være muligt at overnatte på stedet i en lille hytte med to sengepladser. Kontakt mig for at høre nærmere.

Ikonkursus for begyndere 11.-15. marts samt 15.-19. april 2020

Vi starter ud med et kursus for nybegyndere fra den 11. til den 15. marts og gentager det samme kursus 15.-19. april. På det første hold er alle pladser optaget. På kurset i april er der 1 plads tilbage.  Jeg har valgt at vi skal male denne ikon:

Barmhjertighedens Gudsmoder

Du vil på kurset lære alle de grundlæggende elementer i ikonmaling.  Vi maler med ægtempera på kridtbehandlede lindetræsplader efter byzantinske principper.

Vi starter med at lægge de mørke farver på først og ender til sidst med de små felter med helt lyse farver.Glorierne på denne ikon er lavet i hvidguld, på kurset vil bruge 23,75 karat gult guld.

Der er kun 4 deltagere på hvert hold i Tisvildeleje, sådan at der bliver tid nok til alle, uden for lang ventetid når du behøver hjælp…

Stille dage med fred i dit sind plejer jeg at sige.
Og det holder altid stik.
Prisen for kurset er 2750 inklusive alle materialer. Du skal selv medbringe pensler.

Vi begynder hver morgen med meditation og bøn.

Jeg glæder mig til at ønske dig velkommen!

Ikonkursus for begyndere 17.-21. juni tetrachrome

Dette sommerkursus er også for begyndere, og temaet denne gang er også Maria Eleousa, men i en lidt anden udgave end forrige kursus. Vi maler denne udgave :

Maria Eleousa

På dette kursus vil vi male i tetrachrome – dvs. du lærer at male denne ikon ved brug af kun 4 farver. Vi bruger titaniumhvid, oxydgul, engelsk rød og mars sort. Baggrunden er belagt med hvidguld. (12 karat).

Der er kun 4 deltagere på hvert hold, sådan at der bliver tid nok til alle. Du vil på kurset lære alle de grundlæggende elementer i ikonmaling.  Vi maler med ægtempera på kridtbehandlede lindetræsplader efter byzantinske principper.

Vi begynder hver dag med meditation og bøn.

Ikonkursus 5.-9. august 2020

Dette er et kursus for dig som har malet en ikon eller to…

Du vil lære selv at tegne og male en ikon med Maria i halvfigur som f.eks. denne:

På dette kursus vil vi male i tetrachrome – dvs. du lærer at male denne ikon ved brug af kun 4 farver. Vi bruger titaniumhvid, oxydgul, engelsk rød og mars sort. Baggrunden er belagt med hvidguld. (12 karat).

Der er kun 4 deltagere på hvert hold, sådan at der bliver tid nok til alle. Du vil på kurset lære alle de grundlæggende elementer i ikonmaling.  Vi maler med ægtempera på kridtbehandlede lindetræsplader efter byzantinske principper.

Vi begynder hver dag med meditation og bøn.

Den Samaritanske kvinde møder Jesus ved Sykars brønd – 11.-15. november, et kursus for øvede

Jesus og den samaritanske kvinde

I november måned er temaet ikonkurset Jesus og den Samaritanske kvinde.  Ikonen vi maler er jeg for tiden i gang med, så jeg vender tilbage med det færdige oplæg. Jeg opfordrer deltagerne til selv at tegne ikonen, eller man er også velkommen til at bruge mit oplæg.  Vi maler i tetrachrome på lindetræs plade.  Der er pt. kun 1 plads tilbage på dette hold.


Sakset fra Kristeligt Dagblad:

“Den samaritanske kvinde sagde til ham: »Hvordan kan du, en jøde, bede mig, en samaritansk kvinde, om noget at drikke ?« Johs. 4,9.

Hun var kvinde, hun var samaritaner, altså ud af et folk med en tvivlsom religion, og så viser det sig endda, at hun selv efter samaritansk målestok var noget løsagtig. Tre ting, der taget hver for sig udelukker samtale med en jødisk mand og tilsammen gør en sådan samtale til en skandale.

Men Jesus gjorde som sædvanligt det, han ville.

Han polemiserer ikke mod samfundets fordomme og hykleri. Han sætter sig ikke ud over de almindelige normer. Han prøver ikke at forklare nogen, at hun inderst inde kan være lige så god som alle de andre. Han var simpelthen blind på det øje, hvormed vi kan se forskel på folk.

Han så i verden kun syndige og fortabte mennesker – og det var de fortabte, han var kommet for at frelse. At hun så i de andres øjne var ganske særdeles fortabt, betyder ikke noget i evangeliets sammenhæng.

Og det er evangeliet, den samaritanske kvinde har mødt. Hun opdager, at hendes samtalepartner er en profet, og siden hun har været så heldig at få fat i en profet, vil hun da gerne føre en religiøs samtale med ham. Men Jesus interesserer sig ikke for religiøs dagligstuesnak. Hvor han taler, gælder det liv eller død – ikke det interessante, det spændende, men liv eller død. Hun ved, viser det sig, at når Messias kommer, skal sandheden komme for en dag – Messias skal forkynde alt.

Men Jesus siger: Det er mig, jeg, som taler med dig. Gud giver sig til kende ved direkte tiltale. –

I vor religiøse higen ser vi frem til den dag, da vi finder Gud, og der skal blive noget ved det hele, livet skal blive virkelighed. Men når han, som er sandheden, taler til os, så er der ikke noget at vente på. Livet er her og nu, for sandheden selv kræver sig hørt og adlydt af os.

Det var evangeliet, glæden, virkeligheden selv, der mødte en samaritansk kvinde den dag ved brønden i Sykar.”

~ Karen Horsens


Nogle ganske få af de over 80 hold jeg har undervist gennem de sidste 15 år, i Danmark, Norge, Sverige og på Færøerne…

2 Comments

Wenche Høidal · October 21, 2019 at 4:30 pm

Hvis det er plass, melder jeg meg på til kurset i 05.-09-august 2020. Vil gjerne ha overnatting også !
Klemmmmm fra Wenche 🙂

    anne · November 5, 2019 at 5:52 pm

    Det er plass og overnatning Wenche, har sendt deg en mail!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *