Fra 1. januar 2021 og indtil videre – tilbyder jeg eneundervisning, eller undervisning med max 2 deltagere. Der bliver ikke sat specifikke datoer op, du er velkommen til at kontakte mig på telefon eller mail så vi kan aftale nærmere.

Dette giver dig muligheden for at selv bestemme de undervisningdatoer der passer dig og også evt. tid på dagen. Der er mulighed for undervisning for nybegyndere og for dig som har malet flere ikoner.

Jeg foreslår gerne en ikon som er egnet for en nybegynder – du er også velkommen til at vælge en helt anden ikon – efter samråd med mig.

Maria Eleousa
Maria Eleousa, malet i 4 farver – tetrachrome.

Kursusbeskrivelse

Vi starter hver dag med en lille meditation og bøn.

Du vil lære de helt elementære elementer i ikonmaleriet.  Vi starter med at lave en kopi af ikonen du skal male, og den kopieres ned på den gessobehandlede træplade. Alle forklarende streger males, og så begynder selve det at male. 

Du lærer selv at blande din egen æg emulsion, bindemidlet til vore farver, og det er en blanding af æggeblomme og hvidvin tilsat lidt lavendelolie.  Vi bruger tørre pigmenter, de fleste naturlige, som vi blander op med ægemulsionen til den ønskede farve og konsistens.  

Vi starter med at lægge den mørkeste farve på og arbejder os frem mod de lyseste farver – højlyset.

Normalt undervises fra 10 – 16 i 5 dage, men som sagt kan et kursus også stykkes sammen efter dine ønsker. Et kursus er på 30 timer.

Pris og betaling

Prisen for et 30 timers kursus er 5.000 kr. Ved tilmelding betales et depositum på 1000 kr.

Hvis der er to deltagere er prisen kr. 4000 pr. person.

Med i denne pris er alt kursusmateriale, dvs. gessobehandlet lindetræsplade, alle farvepigmenter og bladguld. Du skal medbringe dine egne pensler og tegnegrej.

I sommerperioden er der mulighed for at overnatte på stedet, i et lille anneks med 2 senge.

Datoer

Der er pr. 10. december 2020 ingen datoer ledige før 15. februar 2021.