I tillæg til eneundervisning som kører hele året, har jeg sat et hold op , 6.-10. juli. Dette er hold med 4 deltagere.

Kursusbeskrivelse

Kurset er for begyndere og for dig som har malet en ikon eller to. Ikonen vi skal male er ærkeenglen Uriel – Lysets Engel.

Jeg er om få dage på vej til Patmos – Lysets Ø, og her vil jeg forberede oplægget til sommerens kursus. Jeg vil bruge noget af tiden til at tegne ærkeenglen og også få malet en foreløbig udgave af den ikon vi skal male. Undervisningen vil foregå sådan, at jeg ”maler for”, så processen kan ses på nært hold. Der er selvfølgelig plads til at du kan vælge dine egne farver og udtryk (det med udtrykket kommer helt af sig selv).

Ikonen bliver malet i ægtempera, på en kridtbehandlet lindetræs plade. Vi vil male i tetrachrome, dvs. ved brug af kun 4 farver, titaniumhvid, oxydgul, engelsk rød og mars sort. Et eksempel på en engel malet i tetrachrome kan du se her:

Skytsengel
Skytsengel malet i ægtemperatetrachrome.

Du vil lære de helt elementære elementer i ikonmaleriet.  Vi starter med at lave en kopi af ikonen du skal male, og den kopieres ned på den gessobehandlede træplade. Alle forklarende streger males, og så begynder selve det at male. 

Du lærer selv at blande din egen æg emulsion, bindemidlet til vore farver, og det er en blanding af æggeblomme og hvidvin tilsat lidt lavendelolie.  Vi bruger tørre pigmenter, de fleste naturlige, som vi blander op med ægemulsionen til den ønskede farve og konsistens.  

Vi starter med at lægge den mørkeste farve på og arbejder os frem mod de lyseste farver – højlyset.

Der undervises fra 10 – 16 i 5 dage, med en halv times frokostpause.

Pris og betaling

Prisen for et 5 dages kursus er 3.500 kr. Ved tilmelding betales et depositum på 1000 kr. Indbetaling til mobilepay 40106630.

Med i denne pris er alt kursusmateriale, dvs. gessobehandlet lindetræsplade, alle farvepigmenter og bladguld. Du skal medbringe dine egne pensler og tegnegrej.