Måltidet 4 nye deltagere

Det er virkelig spændende arbejde det her. Jeg ved jo ikke hvem som er hvem endnu. Jeg husker ikke helt alle navne på de forskellige disciple, men jeg venter på at finde ud af hvem som er hvem… Jeg ved nu at Johannes er nr. 3 til højre for Jesus.

Skytsengel

Lysets Engel – sommerkursus

Jeg har besluttet mig for at holde et sommerkursus fra onsdag den 6. juli til og med søndag den 10. juli 2022. Kurset er for begyndere og for dig som har malet en ikon eller to. Ikonen vi skal male er ærkeenglen Uriel – Lysets Engel.

Den sidste nadver

Påsken 2022

Så blev min helt egen udgave af påskemåltidet færdig. Muligvis er der nogle småting som jeg skal rette på efterhånden, men for nu er det skønt at være kommet helt i mål.
Må dine påskedage blive fyldt med glæde og fred!

Påskemåltidet

Den 13. deltager

Jeg har tilføjet Jesu mor, Maria som den 13. deltager, hun ses ud til venstre. Det var ikke helt nemt for mig at forsøge at få hende til at være en ældre dame, jeg plejer jo altid at male Maria med det lille jesusbarn, men dette foregår jo når hendes søn er over 40 år. Så jeg har prøvet så godt jeg kan at male hende noget ældre, og jeg er tilfreds med resultatet.

Måltidet - 13 deltagere

Palmesøndag

Jeg er blevet inspireret af en bog jeg er i gang med at læse: De skjulte ledere af Marianne Aagaard Skovmand. Hun skriver bl.a.: “Op gennem kirkens historie er kvinder blevet tvunget i baggrunden. Generation efter generation er det blevet fortalt, at det var mænd, der skulle stå i spidsen for kirken, og at kvinden skulle holde sig i baggrunden. Men kvinderne spillede en langt større rolle i den tidlige kristendom, end traditionen siger.”

12deltagere

Snart er det påske

Det sidste stykke tid har jeg dagligt arbejdet med denne store ikon. Alle ansigter er snart færdige, jeg skal rette på enkelte ting, og i morgen begynder jeg på hænder og de 2 fødder, der er stadig virkelig meget at foretage sig her ved bordet inden den bliver færdig.

Måltidet – Judas ansigt…

Meget af tiden (mens jeg var i gang med ansigterne) har jeg tænkt over hvordan Judas Iskariot egentlig så ud, hvordan så de andre på ham, var han skyldig i noget som helst i virkeligheden? På utallige ikoner er han den eneste som ikke har glorie, altså – sådan skal det ikke være her hos mig. Vi er alle et, vi er alle Guds børn, også Judas.

Ny Maria på vej, og mange nye plader...

Nye plader med papir og gesso – og så lige endnu en Maria i forbøn…

De seneste par dage har jeg gjort 18 nye plader klar, nogle med papir og resten med gesso. Denne gang har jeg lavet gessoen med mindre lim, så slibearbejdet skulle blive nemmere. Det er ok, så længe jeg ikke skal vandforgylde på pladerne, så kan gessoen ikke være for blød…

%d bloggers like this: