I går var vor sidste dag på forgylderkurset med Oksana.  Det har selvfølgeligt været meget lærerigt – og svært.

Guld er ikke nemt at arbejde med – specielt ikke løst guld.  Men jeg synes vi alle blev forholdsvis gode til at holde vejret, og behandle vort løse guld.  Det er ikke nemt at beskære guldet.  Vi brugte en skalpel til det.  I fremtiden vil jeg nok bruge en rigtig kniv beregnet til dette formål, og skære guldet på min pude af skind.

Dag nr. 2+3 blev brugt til at lave ornamenter i boloen, (rødt lag af fint ler blandet med lim og vand) og til at lægge guld på samt præge i ornamentet og polere de udvalgte steder.

I går blev den sidste plade forgyldt, jeg valgte at den skulle poleres til “spejleffekt”.  ALT, siger jeg, absolut alt kan ses igennem de dobbelt lag guld vi lagde på.  Jeg er ikke helt tilfreds med mit guld, men det kan nok gå an… Ærkeenglen Michael skal males på denne plade.

 

På min første plade var St. Nicolaus placeret, men jeg har valgt ikke at male ham på denne fine plade, men i stedet for vil jeg give Maria Magdalena denne min første vandforgyldte plade med ornamenter og punsling.

maria magdalenaornamenter.JPG

Maria Magdalena in progres

Jeg glæder mig til at arbejde videre på denne udgave af Maria Magdalena….


1 Kommentar

Jean · 15. september 2017 kl. 13:37

Meget, meget smukt…

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *